Bořek Kopecký

Novojičínští v prvním kole prohrávali po čtyřiceti minutách hry 0:2, ale nakonec sahali po všech třech bodech. V úvodu třetí části nejdříve přišlo snížení v přesilové a v 52. minutě již bylo po trefě Ondřeje Šotkovského srovnáno. Nutno podotknout, že Ďábly držel skvělý Klimek, jenž nedovolil Drakům odskočit do většího vedení. Minutu před koncem Novojičínští dokonce slavili vedoucí branku na 3:2, jenže ta po velmi diskutabilním rozhodnutí hlavního rozhodčího nebyla uznána. Nakonec tak došlo až na samostatné nájezdy, ve kterých slavil bonusový bod Šumperk.

1. kolo, 2. liga, st 18.9.2024

HK Nový Jičín
Draci Pars Šumperk

2:3 SN.

Branky a nahrávky: 41. Kania (Flok, Gebauer), 52. Šotkovský (Kořenek, Vosátko) – 7. Jaroš (Pospíšil, Drtil), 15. Vachutka (Šišolák, Hanák), rozh. náj. Skuhrovec. Rozhodčí: Škach - Voznička, Vojtášek. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely: 19:39. Průběh utkání 0:2, 2:2, 2:3.

HK Nový Jičín: Klimek (Vojtek) – Stratil, Kania, T. Havlík, Vosátko, Jak. Hruška I, J. Holáň, D. Holáň – Gebauer, Flok, Maliník – Pawliczek, Štědrý, Hlávka – Škarka, Šotkovský, Kořenek – Capil, Kalač, Berka – Hudeček.

Draci Pars Šumperk: Irgl (Micka) – Drtil (A), Rutar (C), M. Novotný (A), Dudycha, Minařík, Hanák – Vachutka, Šišolák, Pospíšil – Scheuter, Picka, Jaroš – Slanina, Skuhrovec, Tarnoczy – Budina, T. Handl, Polách.

Ohlasy

Komentář k zápasu

Ďáblové vstoupili do utkání velmi dobře. Již ve čtvrté minutě ujel obraně Šumperku Dominik Pawliczek, jenž se po faulu rozjel také k trestnému střílení. To však nevyřešil podle svých představ, když svou střelu poslal pouze vedle levé tyče. Novojičínští i poté pokračovali v aktivní hře, ale vše změnilo vyloučení z úvodu sedmé minutě.

Draci udeřili z první větší šance, když při početní převaze dostal prostor na pravém kruhu Tadeáš Jaroš, jenž zamířil přesně pod víko a otevřel gólový účet zápasu. Oba týmy si následně tvořily šance, ale na další branku se čekalo až do patnácté minuty. V krátkém oslabení Šumperku se kotouče chopil Šišolák, jenž prošel novojičínskou obranou a následně předal kotouč Danielu Vachutkovi, kterému stačilo pouze zamířit do odkryté branky.

Draci po druhém gólu převzali otěže utkání, ale Ďábly držel na rozdíl dvou branek vynikající Klimek. Svěřenci Petra Macháčka tak po prvních dvaceti minutách prohrávali 0:2. Ve 26. minutě se před brankou ocitl volný Adam Flok, jenže zblízka na Irgla nevyzrál. Následně nebyli Draci daleko od třígólového vedení, když po střele Jaroše zazvonilo břevno.

Vedení Šumperku měl možnost navýšit také Slanina, když se před Klimkem ocitl nikým nekrytý, ale puk poslal pouze vedle pravé tyče. Na druhé straně zahrozil Robin Gebauer, na kterého již zívala poloodkrytá branka, ale Irgl ještě dokázal zasáhnout svým betonem. V závěru druhé části ještě Klimek předvedl několik nelehkých zákroků, díky kterým zůstal rozdíl po čtyřiceti minutách pouze dvoubrankový.

Ďáblové začali třetí třetinu v přesilové hře a po 49 vteřinách hry slavili snížení. Při závaru před hostující brankou poslal Adam Flok kotouč na modrou čáru, odkud Jakub Kania propálil vše, co mu stálo v cestě, a snížil na rozdíl jediné branky. Srovnání pak přišlo v 52. minutě. Skvělou práci odvedl Matěj Kořenek, jenž dojel nahozený kotouč a následně našel přesnou přihrávkou Ondřeje Šotkovského, který srovnal na 2:2.

Novojičínští pokračovali v aktivní hře a tvořili si další šance. Minutu před sirénou se dokonce dostali do vedení, jenže branka nakonec po velmi diskutabilním rozhodnutí hlavního sudího nebyla uznána z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti, kdy vysoký kotouč sklepl Robin Gebauer volnému Adamu Flokovi, jenž dopravil puk za brankovou čáru.

Následovat tak muselo prodloužení, ze kterého vítěz nevzešel a došlo až na samostatné nájezdy. V nich se v dresu Ďáblů prosadili Robin Gebauer a Jakub Hruška, jenže po gólu Dudychy a dvou trefách Davida Skuhravce slavili bonusový bod hosté.