Petr Knápek

První vítězství Nového Jičína se zrodilo na ledě Brna. Vyrovnaný zápas se spoustou střel dospěl až do dramatu ve třetí třetině. Tam se o jedinou trefu z 50. minuty postaral David Stratil a zajistil Ďáblům tři body do tabulky.

2. kolo, 2. liga, so 21.9.2024

Technika Hockey Brno
HK Nový Jičín

2:3

Branky a nahrávky: 15. Popelka (Holec, Nekvapil), 35. Nekvapil (Trnka) – 7. Maliník (Kania, Gebauer), 35. Škarka (Kořenek), 50. Stratil (Flok, Maliník). Rozhodčí: Blaha – Kučera, Voznička. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 48:40. Průběh utkání 0:1, 2:1, 2:3.

Technika Hockey Brno: Šurý (Kalinichenko) – Kubica, Forman, Úlehla, Ervasti, Hrabinec, Holík, Trnka, Laiho – Harmim, Staněk, Holec – Popelka, Benýšek, Vach – M. Pigl, Martinec, Nekvapil – Putz, Račický.

HK Nový Jičín: Dolíška (Jadrníček) – Kania, Havlík, Vosátko, Hruška, Stratil, J. Holáň – Šotkovský, Kořenek, Hudeček – Berka, Flok, Pawliczek – Škarka, Štědrý, Capil – Maliník, D. Handl, Gebauer.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín) „Dnes jsme na Techniku přijeli s tím, že si odtud chceme odvést minimálně bod. Bylo to náročné utkání, soupeř hrál velmi dobře. Nám se však dařilo plnit plán, když jsme šli do vedení 1:0. Po zbytečné chybě jsme si ale vedení nechali vzít. Celý zápas se hrál vyrovnaný hokej, domácí měli možná chvílemi mírnou převahu. Odolávali jsme v obraně a když už se něco semlelo, tak nás podržel brankář. Do třetí části se vstupovalo za stavu 2:2 a věřili jsme, že dáme vítěznou branku. To se nám podařilo a vedli jsme 3:2. Ze strany soupeře již byla vidět mírná křeč, protože nebyli v tak komfortní pozici. My jsme byli trpěliví a poctivě bránili. Závěr zápasu jsme si pohlídali a bereme tři body.“

Komentář k zápasu

Hned v prvních pěti minutách si oba týmy zahrály přesilovou hru. Zatímco domácí početní výhodu nepotrestali, Ďáblové si věděli rady. Nahození od modré čáry Romana Maliníka prošlo až za záda brankáře Techniky.

V dalším pokračování první části se pak musel ukázat brankář hostů Ondřej Dolíška. Na přečíslení z patnácté minuty byl ale i on krátký. Střelou mezi betony ho prostřelil Adam Popelka. Ve zbytku třetiny pak přišlo další vyloučení na straně Nového Jičína, ale i to hosté přestáli.

Na další branku se čekalo do 35. minuty, kdy se znovu prosadila Technika Brno. Autorem branky se stal Michal Nekvapil, který perfektní ranou pod horní tyč otočil vývoj zápasu. Odpověď na sebe ale nenechal dlouho čekat. O pouhých 33 vteřin později obkroužil branku Martin Škarka a zasunul kotouč do odkryté části branky a bylo opět srovnáno.

Do třetí části se tak šlo za vyrovnaného stavu. O drama tak bylo postaráno. V prvních minutách třetí části se hra hodně kouskovala, až pak přišel rozhodující moment celého zápasu. Další střela od modré čáry prošla až za záda gólmana domácího mužstva. Přiťuknutí Adama Floka využil k tvrdé střele David Stratil a mohl se jít v čase 49:55 radovat se svými spoluhráči.

Odskočit na rozdíl dvou branek mohli novojičínští v přesilové hře, ale druhý gól v početní výhodě nepřidali. Zápas tak dospěl do posledních minut, kdy se Ďáblové několikrát osvobozovali jen za cenu zakázaného uvolnění. Závěrečný nápor hráčů Brna se ale podařilo ustát a po domácí prohře na nájezdy tak přišla první tříbodová výhra v sezoně.