Bořek Kopecký

Novojičínští nevstoupili do utkání třetího kola proti Valašskému Meziříčí vůbec dobře. Soupeř Ďábly jasně přestřílel a svěřenci Petra Macháčka mohli děkovat Petru Žurkovi, jenž udržel svůj tým na rozdíl jediného gólu. Ve druhé části se již hra vyrovnala, ale branky nadále padaly pouze do novojičínské sítě. Jediný gól Ďáblů vstřelil Jakub Hruška, který v přesilové hře snižoval na 1:3. O výhře Bobrů pak definitivně rozhodl střelou do prázdné branky Jiří Goiš.

3. kolo, 2. liga, st 25.9.2024

HK Nový Jičín
HC Bobři Valašské Meziříčí

1:4

Branky a nahrávky: 54. Hruška (Gebauer, Flok) – 13. E. Pospíšil (Vaňo, Ďurkáč), 32. Turek (Dluhoš, Kozubík), 51. Půček (Ďurkáč, Vávra), 59. Goiš (Vaňo, Vávra). Rozhodčí: Vaněk – Voznička, Frais. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 20:41. Průběh utkání 0:3, 1:3, 1:4.

HK Nový Jičín: Žurek (Dolíška) – Hruška, Kania, Havlík, Vosátko, Stratil, J. Holáň, D. Holáň – Gebauer (C), Flok, Maliník (A) – Pawliczek, Šotkovský, Škarka (A) – Hudeček, D. Handl, Kořenek – Capil, Kalač, Berka.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců (Slovák) – Dluhoš (A), Holiš, Hamřík, Ďurkáč, Sviták, Baroš, Kočí – Půček, Vávra, Goiš (C) – Koláček, E. Pospíšil, Vaňo – D. Stodůlka, Vavřík (A), Adámek – Finsterle, Turek, Kozubík.

Ohlasy

Komentář k zápasu

Ďáblové nevstoupili do utkání vůbec dobře. Již ve druhé minutě mířil na trestnou lavici Tomáš Havlík. Bobři sice přesilovou hru nevyužili, ale i při hře v plném počtu pokračovali v aktivní hře a hrálo se především před novojičínskou brankou. Domácí měli možnost sebrat soupeři vítr z plachet v páté minutě, ale ani oni nebyli ve své přesilové hře úspěšní.

Nezdary v přesilových hrách však byly ukončeny ve třinácté minutě. Mezi kruhy si s kotoučem najel Erik Pospíšil, který měl v početní převaze dostatek času na zakončení a přesnou střelou poslal Valachy do vedení. Hosty vstřelený gól nakopl a vytvořili si hned několik dalších šancí. Ďáblové mohli děkovat Žurkovi, který držel skóre na stavu 0:1.

Největší šanci si svěřenci Petra Macháčka vytvořili v poslední minutě první části. Roman Maliník se prokličkoval obranou Bobrů, ale při zakončení rozezvonil horní tyč. Ďáblové tak po prvních dvaceti minutách ztráceli jednu branku. Ve druhé části se Novojičínským podařilo vyrovnat hru, ale byl to opět Valmez, který se radoval ze vstřelené branky.

Nedorozumění v novojičínské rozehrávce vyústilo ve volný kotouč na modré čáře, kterého se chopil Dluhoš. Jeho střela v síti neskončila, jenže odražený puk si našel Adam Turek, který překonal bezmocného Žurka a zvýšil na 0:2. Celé akci však předcházelo sportovní gesto Jakuba Hrušky, jenž odvolal odpískaný faul na jeho osobu. Šance byly ve zbytku druhé třetiny k vidění na obou stranách, ale nebezpečnější byli přece jen Bobři. Další gól však nepadl a domácí šli do třetí části s jasným cílem, stáhnout dvougólové manko.

Snahu za snížením přerušilo vyloučení ve 45. minutě, ale soupeř trest Ondřeje Šotkovského nepotrestal. I přesto se však Valaši ujali třígólového vedení. V 51. minutě si Ďáblové nepohlídali Jana Půčka, jenž si nabruslil s kotoučem na střed levého kruhu a zamířil přesně nad lapačku.

Domácí příznivci se dočkali snížení na začátku 54. minuty. Po střele od modré čáry si za brankou našel volný kotouč Robin Gebauer, jenž si v předbrankovém prostoru všiml volného Jakuba Hruška, který zblízka překonal Ševců a snížil na 1:3. Novojičínští to v závěru zkoušeli ještě v šesti, ale na konečných 1:4 upravil střelou do odkryté brány Jiří Goiš.