Bořek Kopecký

Svěřenci Petra Macháčka se po nevydařeném domácím zápase s Bobry vydali na led Velkého Meziříčí. Ďábly poslal do vedení David Stratil, jenže Horákům se po kuriózním gólu podařilo srovnat. Novojičínští se však rychle vrátili do vedení po brance Robina Gebauera. Ve druhé části pak našel Jan Holáň skvělou přihrávkou zpoza branky Adama Floka, jenž svému týmu zařídil dvougólové vedení. Domácím se ve třetí části podařilo utkání zdramatizovat, když snížili na 2:3 a následně hráli početní převahu. Skvělou práci však odvedl Robin Gebauer, jenž udržel puk v útočném pásmu a následně našel křižnou přihrávkou Romana Maliníka, jenž uklidnil Ďábly brankou na 2:4. Spolupráce stejné dvojice stála také za poslední brankou utkání.

4. kolo, 2. liga, so 28.9.2024

HHK Velké Meziříčí
HK Nový Jičín

2:5

Branky a nahrávky: 9. Broža (Medek, Vedral), 52. Orsech (Vedral) – 8. Stratil (Gebauer, Handl), 11. Gebauer (Škarka, Maliník), 28. Flok (J. Holáň), 54. Maliník (Gebauer), 56. Maliník (Gebauer). Rozhodčí: Schenel – Štěrba, Viskot. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 48:48. Průběh utkání 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.

HHK Velké Meziříčí: J. Juda (Bizoň) – Ambrož (C), A. Burian, Kališ, Orsech, M. Slabý, P. Slabý – Broža, Doležal, V. Burian – Dolníček, A. Horký, Juráň (A) – Křenek (A), Kuba, Medek – Meluzin, V. Nesvadba, Paleček – P. Švejda, Vedral.

HK Nový Jičín: Dolíška (Žurek) – Havlík, J. Holáň, Hruška, Kania, Stratil, Vosátko – Berka, Flok, Gebauer (C) – D. Handl, Hudeček, Kalač – Kořenek, Maliník (A), Pawliczek – Škarka (A), Šotkovský.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín) „Dnes jsme do Velkého Meziříčí přijeli s tím, že chceme urvat všechny tři body, což se nám povedlo. Řekl bych, že kromě prvních sedmi minut ve třetí třetině, jsme byli lepším týmem. Podařil se nám vstup do utkání, kdy jsme šli do vedení. Soupeři se podařilo srovnat, ale rychle jsme se do vedení vrátili. Ve druhé části jsme pak zvýšili na 3:1, což se nakonec ukázalo, jako vítězný gól. Ve třetí třetině jsme si zápas lehce zkomplikovali, když jsme byli příliš pasivní. I když jsme inkasovali, tak se nám podařilo vstřelit důležitý gól na 4:2, což soupeře dorazilo. Na konci jsme přidali pátou branku a vítězství šlo za námi.“

Komentář k zápasu

Na úvodní branku zápasu se čekalo do konce 8. minuty. Novojičínští se dostali do přečíslení tři na dva, při kterém našel Robin Gebauer volného Davida Stratila, jenž svou střelou z levé strany rozvlnil síť v domácí brance. Horákům se po minutě hry podařilo srovnat velmi kuriózním gólem. Zmatky mezi kruhy ukončil Dominik Pawliczek, jenž chtěl bekhendem poslat puk na mantinel. Kotouč však smolně doskákal za brankovou čáru, autorem gólu byl určen Ondřej Broža.

Domácí oslavy však netrvaly dlouho. Na začátku jedenácté minuty obkroužil branku Roman Maliník, který následně našel křižnou přihrávkou Robina Gebauera, jenž uklidil kotouč do poloodkryté branky. Vedení Ďáblů měli ještě možnost navýšit Adam Flok, Dan Handl nebo Matěj Kořenek, ale ani jeden z novojičínských útočníku Judu nepřekonal.

Zvýšení na 3:1 přišlo v polovině 28. minuty. Jan Holáň vezl puk za domácí brankou, ale před první tyčí ještě předložil kotouč Adamu Flokovi, jenž poslal kotouč za Judu, který čekal u druhé tyče. Novojičínští pokračovali v aktivní hře, ale ani přes přesilové hry své vedení nenavýšili.

Ve třetí části měli více ze hry domácí, což vedlo ke kontaktní brance. Střela Richarda Orsecha z 52. minuty zapadla do levého rohu a rázem to bylo o jedinou branku. Horáci následně hráli početní převahu, ale byli to Ďáblové, kteří se po dvou minutách radovali z branky. Skvělou práci odvedl Robin Gebuaer, jenž přes čtyři bránící hráče našel Romana Maliníka, který uklidnil Ďábly gólem na 4:2. Stejná dvojice zařídila také pátou branku Ďáblů, když Robin Gebauer přenechal na levém kruhu kotouč Romanu Maliníkovi, jenž propálil Judu střelou na teploměr.