Bořek Kopecký

Svěřenci Petra Macháčka drželi se Znojmem krok dvě třetiny. Orli byli aktivnějším týmem, ale díky poctivé obraně se Ďáblové drželi na dostřel jediného gólu. Vše se však změnilo ve druhé polovině třetí třetiny. Novojičínští za stavu 2:3 nezvládli závěr utkání, kdy Znojmu dovolili hned pět branek. Ďáblové tak doma museli skousnout třetí porážku v řadě.

5. kolo, 2. liga, st 2.10.2024

HK Nový Jičín
Orli Znojmo

2:8

Branky a nahrávky: 7. Gebauer (Maliník), 43. Hruška (Maliník, Gebauer) – 13. Karafiát (Špaček, Motloch), 16. Sova (Brada, A. Zeman), 41. Karafiát (Špaček, Sova), 48. P. Urban (Špaček), 51. A. Zeman (Špaček, P. Beránek), 55. P. Beránek (A. Zeman, P. Kubíček), 56. P. Kubíček (Motloch, P. Urban), 60. P. Beránek (Špaček). Rozhodčí: Čech – Bubela, Peluha. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely: 19:44. Průběh utkání 1:0, 1:3, 2:3, 2:8.

HK Nový Jičín: Žurek (Dolíška) – Hruška, Kania, Havlík, Vosátko, Stratil, J. Holáň, D. Holáň – Pawliczek, Flok, Kořenek – Gebauer (C), Maliník (A), Škarka (A) – Berka, Šotkovský, D. Handl – Hudeček, Kalač, Capil.

Orli Znojmo: Maláč (Synek) – Sova (C), Böhm, Jenáček, Hrůzek, Motloch, P. Kubíček, Hodinář – Karafiát, P. Urban, Špaček – P. Beránek (A), A. Zeman (A), Brada – Masař, Havlát, Bícha – Cakl, Denis Bárta, Pozděna.

Ohlasy

Komentář k zápasu

První třetina byla v jasné režii Orlů, první branku však slavili Ďáblové. Po vhazování v útočném pásmu si našel volný kotouč Robin Gebauer, jenž následně zamířil přesně do levého horního rohu. Navýšit vedení svého celku mohl poté Roman Maliník, ale Maláč proti jeho teči předvedl skvělé reflexy.

Znojmo však přece jen bylo za svou aktivitu odměněno vyrovnávací brankou. Přečíslení tři na jednoho zakončoval Jiří Karafiát, který poslal puk k levé tyči mimo Žurkův dosah. Ještě do sirény se Orlům podařilo stav zápasu otočit, když z úhlu našel prostor v horním rohu u bližší tyče Aleš Sova.

V závěru první části měl ještě možnost srovnat Robin Gebauer, ale z úhlu neposlal puk do poloodkryté branky. Z protiútoku ještě zahrozili hosté, ale Žurek si s nepříjemnou střelou i s následnou dorážkou dokázal poradit. Po prvních dvaceti minutách tak panoval stav 1:2.

Hra z první části se přehoupla rovněž do druhé části. Znojmo bylo aktivnějším týmem a tvořilo si šance. Ďáblové občas zahrozili z protiútoku, ale Maláč žádný těžší zákrok předvést nemusel. Ve 28. minutě již byl Žurek překonaný, ale Novojičínské zachránila branková konstrukce, která zastavila střelu Urbana z levé strany.

Na konci 37. minuty se před Žurkem ocitl zcela osamocený Zeman, ale naštěstí pro Ďábly mu při kličce sjel kotouč z čepele hole. Ve druhé části se tak skóre neměnilo a svěřenci Petra Macháčka vstupovali do třetí třetiny s jednogólovou ztrátou. Tu však začali v oslabení, při kterém ještě usedl na trestnou lavici Jakub Hruška.

Zbývající početní převahu pět na čtyři dokázali Orli využít, když se střelou z úhlu do horního rohu prosadil Jiří Karafiát. Ďáblové však dokázali rychle odpovědět. Po dvou minutách hry vypálil z vrcholu levého kruhu Jakub Hruška, jehož projektil zastavila až síť ve znojemské brance.

Závěr utkání však Ďáblům vůbec nevyšel. Orli během posledních dvanácti minut vstřelili pět branek, když se postupně prosadili Patrik Urban, Adam Zeman, Petr Kubíček a dvakrát Petr Beránek. Znojmo tak po závěrečné siréně slavilo zasloužené tři body po výsledku 2:8.