Bořek Kopecký

Svěřenci Petra Macháčka měli utkání s Vyškovem velmi dobře rozehrané. Do zápasu vstoupili velmi aktivně a po bezgólové první části se ve 29. minutě ujali vedení. Hosté srovnali zásluhou Tomajka, ale Ďáblové opět sahali po třech bodech, když v 56. minutě zužitkoval skvělou akci Adama Floka kapitán Robin Gebauer. Novojičínští však již ve druhém domácím zápase v řadě nezvládli závěr utkání. V 57. minutě nejdříve srovnal Sebera a 44 vteřin před sirénou pak vystřelil Vyškovu tři body Tomáš Komínek. Ďáblové tak nakonec z dobře rozehraného utkání odcházejí s prázdnou a stále čekají na první vítězství před svými fanoušky.

7. kolo, 2. liga, st 9.10.2024

HK Nový Jičín
Hokej Vyškov

2:3

Branky a nahrávky: 29. Šotkovský (Hudeček), 56. Gebauer (Flok) – 38. Tomajko (D. Vašíček), 57. Sebera (Komínek, Lehečka), 60. Komínek (D. Hohl). Rozhodčí: Janda – Smetková, Návrat. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HK Nový Jičín: Žurek (Dolíška) – Hruška, Kania, Havlík, Vosátko, Stratil, J. Holáň, D. Holáň – Hlávka, Flok, Kořenek – Gebauer (C), Maliník (A), Škarka (A) – Capil, Kalač, Berka – D. Handl, Šotkovský, Hudeček.

Hokej Vyškov: Hamrla (Šarman) – J. Sedláček, Šindelek, P. Hohl, D. Hohl (A), Ulbricht, M. Dufek, Hefka – Komínek (A), D. Štefka, Krejčiřík – Lehečka (C), D. Vašíček, Lekeš – Sebera, Tomajko, J. Nesvadba – Bartes.

Ohlasy

Komentář k zápasu

Ďáblové vstoupili do utkání velmi aktivně a odměnou jim byla přesilová hra. V té si vytvořil dvě slibné příležitosti kapitán Robin Gebauer, ale ani v jednom případě na Hamrlu nevyzrál. Následně se hra vyrovnala, jenže po vyloučení Hefky se hrálo opět před Hamrlou. V početní převaze se prokličkoval obranou Vyškova Roman Maliník, ale zblízka již na brankáře hostů nevyzrál.

Poté hrál přesilovku také Vyškov, ale díky pečlivé obraně se skóre neměnilo. Na druhé straně se pak po křižné přihrávce ocitl v dobré pozici David Vosátko, jenže jeho střelu z mezikruží mezi betony si Hamrla dokázal pohlídat. Po dvaceti minutách se tak odcházelo do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině si při přesilové hře vytvořili šance Štefka a Vašíček, ale ani jeden z hostujících útočníku na Žurka nevyzrál. Ve 29. minutě pak Ďáblové slavili vedoucí branku. Krásnou individuální akcí se blýskl Ondřej Šotkovský, jenž prošel hostující obranou a následně překonal Hamrlu střelou nad lapačku.

Vyškov byl po inkasované brance velmi aktivní, ale na druhé straně pak měl možnost navýšit vedení Ďáblů Robin Gebauer. Domácí kapitán se dostal do samostatného úniku, ale svou forhendovou kličku zakončil pouze do zadního mantinelu. Pravidlo nedáš-dostaneš mohl potvrdit Lehečka, ale jeho střela rozezvonila pouze pravou tyč novojičínské branky.

Obraně Vyškova následně ujel Zdenko Hudeček, ale ani on nebyl se svou forhendovou kličkou úspěšný. Z protiútoku pak zakončil přečíslení dva na jednoho Lekeš, ale Žurek zůstal i po jeho střele nepřekonaný. To se změnilo na začátku 38. minuty. Nepřesná rozehrávka Ďáblů skončila na hokejce Vašíčka, jenž před brankou našel volného Matěje Tomajka, který srovnal na 1:1.

Před třetí třetinou tak panoval vyrovnaný stav 1:1. Na začátku 47. minuty zakončil přečíslení tři na jednoho Roman Maliník, jenže svůj pokus poslal nad břevno. Ďáblové si poté tvořili další šance, ale ani dorážka Ondřeje Šotkovského po střele Viktora Berky k brance nevedla.

Ďáblové se však přece jen vrátili do vedení. Skvělou práci odvedl Adam Flok, jenž prošel hostující obranou a následně předložil kotouč Robinu Gebauerovi, jenž v čase 55:08 upravil skóre na 2:1. Novojičínští se však ve vedení neohřáli příliš dlouho. V 57. minutě našel Komínek z otočky hokejku Matěje Sebery, jenž pohotovým zakončením vyrovnal na 2:2.

Už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, když vtom si Ďáblové mezi kruhy nepohlídali Tomáše Komínka, který napřáhl ke střele a zamířil přesně k pravé tyči. Novojičínští to ještě v závěru zkoušeli v šesti. Při risku bez brankáře se do dobré střelecké pozice dostal Jakub Hruška, ale Hamrla podržel svůj tým vynikajícím zápasem. Svěřenci Petra Macháčka si tak z dobře rozehraného zápasu nakonec neodnesli jediný bod.