Bořek Kopecký

Svěřenci Petra Macháčka zakončili náročný zápasový program sobotním utkáním v Chotěboři, kde čelili Havlíčkovu Brodu. Po bezbrankové první třetině si Bruslaři ve druhé části vytvořili dvoubrankový náskok, ale Ďábly dostal na dostřel jediné branky Adam Flok, jenž proměnil nařízené trestné střílení. Třetí dvacetiminutovka však byla v režii domácích Bruslařů, kteří po čtyřech brankách slavili konečné vítězství 6:1.

8. kolo, 2. liga, so 12.10.2024

BK Havlíčkův Brod
HK Nový Jičín

6:1

Branky a nahrávky: 28. Holenda (J. Novák), 34. P. Kuchta (Melenovský, A. Rauš), 41. Valášek (Tecl, Vala), 51. A. Rauš (J. Kuchta, P. Kuchta), 60. A. Rauš, 60. Valášek – 39. Flok (TS). Rozhodčí: Čuňočka – Hájková, Augusta. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání 2:0, 2:1, 6:1.

BK Havlíčkův Brod: Nečas (Č. Novák) – J. Novák (C), Vala, J. Kuchta, P. Vašíček, Kerber, Benák, M. Krejčí – Tecl, Valášek (A), Melenovský – Endál, Pártl, Kopic – Bureš, A. Rauš, P. Kuchta (A) – Střecha, Rulc, Holenda – Dymák.

HK Nový Jičín: Dolíška (Žurek) – J. Holáň, Havlík, Kania, Vosátko, D. Holáň, Hruška (A), Stratil – Kořenek, Hudeček, Berka – Flok, Gebauer (C), Kalač – D. Handl, Capil, Šotkovský – Maliník (A), Škarka (A).

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín) „Byl to druhý zápas ve dvou dnech. Bylo to docela náročné, ale nic, na co bychom se chtěli vymlouvat. Po čtyřiceti minutách jsme prohrávali o jedinou branku a zůstali jsme ve hře. Připravovali jsme se na to, že si ve třetí části vytvoříme střelecké pozice a utkání se pokusíme srovnat. Nicméně jsme dostali hloupý gól z brankové čáry, při kterém nám spadly hlavy. Po brance na 3:1 se vše úplně otočilo. Konec se už víceméně dohrával z podstaty a my jsme to příliš neunesli. V závěru jsme to ještě zkoušeli v šesti, ale už jsme na to neměli sílu ani čas.“

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl od obou celků velmi aktivní. Na kotouči byli více Bruslaři, ale první větší gólovou příležitost si vytvořili Ďáblové. Konkrétně Viktor Berka, jenž se dostal až před Nečase, ale z dobré pozice poslal puk pouze do tyče.

Branková konstrukce zachránila také svěřenci Petra Macháčka, když v páté minutě zastavila střelu Endála pravá tyčka. Endál měl možnost skórovat tak v deváté minutě, kdy ujel novojičínské obraně, jenže na Dolíšku již nevyzrál.

Bruslaři hráli poté početní převahu, ale i přes slibný tlak branku neslavili. Minutu před koncem první části již někteří domácí příznivci slavili gól, jenže střela Kuchty do odkryté branky nedoletěla. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá třetina patřila domácím Bruslařům. Vypadalo to, že tlak Havlíčkova Brodu přeruší napadení Endála, jenž u mantinelu sestřelil Robina Gebauera. Rozhodčí se však rozhodl vyloučit také Davida Vosátka, který se zastal svého kapitána. Pokračovalo se tak ve hře pět na pět a za minutu slavili domácí vedoucí trefu, když nahození Nováka tečoval mimo dosah Dolíšky Vojtěch Holenda.

Bruslaři hráli následně početní převahu poté, co za podobný zákrok na Romana Maliníka zůstal hlavní rozhodčí v klidu. Domácí vyloučení Vosátka nepotrestali, ale při vyloučení Tomáše Havlíka slavili gól již po třech vteřinách hry, když nahození Petra Kuchty zastavila až síť v novojičínské brance.

Ďáblům se však ještě před sirénou podařilo snížit. Robin Gebauer našel šikovnou žabičkou Adama Floka, jenž byl při svém zakončení faulovaný a muselo následovat trestné střílení. K tomu se rozjel samotný Adam Flok, který zamířil přesně pod vyrážečku. Novojičínští tak před třetí částí ztráceli jediný gól.

Hned v úvodu třetí třetiny však domácí odskočili o dvě branky, když se střelou z úhlu prosadil Milan Valášek. Uklidňující branku na 4:1 slavili Bruslaři v 51. minutě, kdy střelu Kuchty šikovně tečoval Adam Rauš. Novojičínští v závěru ještě riskovali bez brankáře, což potrestal gólem do odkryté branky opět Adam Rauš.

Broďáci byli v závěru při chuti a po 23 vteřinách hry slavili další branku. Chybu v rozehrávce potrestal Milan Valášek, který rozjásal domácí fanoušky pošesté.