Bořek Kopecký

Svěřenci Petra Macháčka slavili v desátém kole první vítězství v domácím prostředí. Za úžasné podpory fanoušků porazili Hodonín 3:0. O svém vítězství rozhodli na začátku druhé části, kdy dvěma góly odskočili do tříbrankového vedení, které si pohlídali až do závěrečné sirény. Do brankoviště se po zranění vrátil Jakub Klimek, který se hned blýskl čistým kontem.

10. kolo, 2. liga, so 19.10.2024

HK Nový Jičín
SHKM Baník Hodonín

3:0

Branky a nahrávky: 17. Flok (Škarka, Hruška), 21. Maliník (Hudeček, D. Handl), 23. Gebauer (Hruška). Rozhodčí: Gebauer – Vengřín, Tvrdý. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci 356. Průběh utkání 3:0.

HK Nový Jičín: Klimek (Žurek) – Hruška, Kania, Havlík, Vosátko, Stratil, J. Holáň, D. Holáň – Gebauer (C), Flok, Škarka (A) – D. Handl, Maliník (A), Hudeček – Capil, Kalač, Berka – Štědrý.

SHKM Baník Hodonín: Piták (23. Schnattinger) – Polesný, Němec, J. Švejda, Zukal, D. Rauš, Lašák, T. Sedláček, Vyrůbalík – P. Krejčí, A. Dufek (A), Laciga – Sajdl (C), Matěj Novák, Matěj – P. Peš, M. Mach, Bachánek – J. Štefka, Hložánek (A).

Ohlasy

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu měli lepší hosté, ale první větší příležitost si vytvořili svěřenci Petra Macháčka. Hned při první útočné akci se před Pitáka nebezpečně natlačil David Kalač, jenže mezírku mezi betony hodonínského brankáře se mu najít nepodařilo.

Další gólové příležitosti přišli při přesilové hře Ďáblů v osmé minutě. Po křižné přihrávce Romana Maliníka měl před sebou Robin Gebauer poloodkrytou branku, ale kotouč netrefil podle svých představ a Baník se vydal do přečíslení tři na jednoho. To zneškodnil skvělým zákrokem Jakub Klimek a hra se opět otočila na druhou stranu, kde slibnou akci Nového Jičína zakončoval Roman Maliník, ale podobně jako Jakub Hruška s nepříjemnými pokusy od modré čáry o chvíli později, úspěšný nebyl.

Ve čtrnácté minutě zahrozil Hodonín, ale novojičínská obrana ustála tlak před vlastní brankou bez obdrženého gólu. V čase 16:37 pak přišla vedoucí branka. Jakub Hruška našel na modré čáře Martina Škarku, jenž prostrčil kotouč rozjetému Adamu Flokovi, který zamířil přesně ke vzdálenější tyči a poslal Ďábly do vedení. Novojičínští si tak do kabin odnášeli vedení 1:0.

Svěřenci Petra Macháčka měli skvělý vstup do druhé části. Již po jedenácti vteřinách hry ujel hostující obraně Adam Flok, ale při svém nájezdu na Pitáka nevyzrál. Diváci se však dočkali druhé branky po 49 vteřinách hry ve druhé třetině. Dan Handl poslal puk po mantinelu a Ďáblové jeli do přečíslení dva na jednoho, při kterém Zdenko Hudeček našel křižnou přihrávkou Romana Maliníka, jenž z první překonal přesouvajícího se Pitáka.

Jihomoravané ještě vstřebávali druhý zásah, když Ďáblové udeřili potřetí. Na začátku 23. minuty si vybruslil s kotoučem na vrchol pravého kruhu kapitán Robin Gebauer, jenž zamířil přesně pod víko a poslal Nový Jičín do vedení 3:0. Utkání tímto momentem skončilo pro Pitáka, kterého v brankovišti Baníku vystřídal Schnattinger.

Novojičínští byli aktivní a nechybělo mnoho, aby přidali další branky, ale po polovině druhé části převzali otěže zápasu hosté. Ve 34. minutě ujel obraně Ďáblů Mach, jenže svůj samostatný únik zakončil střelou nad břevno. Svěřenci Petra Macháčka poté přečkali oslabení a před třetí částí drželi slibné vedení o tři góly.

Hned v úvodu třetí dvacetiminutovky našel Robin Gebauer volného Adama Floka, jenže ten při přesilové hře zblízka Schnattingera nepřekonal. Ve 46. minutě se poté dostal k odraženému puku Zdenko Hudeček, ale před poloodkrytou brankou mu kotouč smolně přeskočil hůl.

V posledních deseti minutách byl aktivnější Hodonín, ale Ďábly držel vynikající Jakub Klimek, který za svá záda nepropustil jediný puk. Novojičínští následně hráli početní převahu, při které si vytvořili mnoho šancí, ale svůj náskok o další gól nenavýšili.

Baník to ještě v závěru zkoušel v šesti, ale ani při převaze o dva muže novojičínskou obranu neprolomil. Ďáblové tak po pěti porážkách slavili první vítězství na domácím ledě, když porazili Hodonín 3:0. Z utkání, kdy se proti sobě postavily nejmladší a nejstarší tým (vzhledem k průměru věku na hráče), tak odešlo vítězně mládí.