Bořek Kopecký

Náročný program pokračoval zápasem ve Žďáru nad Sázavou. Ďáblové měli po náročné cestě dobrý vstup do utkání, když úvodní branku zařídil Roman Maliník. Poté však převzaly otěže zápasu Plameny. Žďárští ve druhé části vsítili tři góly a Ďáblové rázem museli dotahovat dvougólové manko. Na začátku třetí třetiny vstřelil kontaktní branku Dan Handl, ale domácí si své vedení pohlídali a po dvou gólech v závěru zápasu slavili vítězství 5:2. Svěřenci Petra Macháčka se pokusí přerušit sérii porážek již zítra, kdy se od 16:30 představí proti Havlíčkovu Brodu.

13. kolo, 2. liga, pá 11.10.2024

SKLH Žďár nad Sázavou
HK Nový Jičín

5:2

Branky a nahrávky: 25. Dušek (Půhoný, Čermák), 27. Jícha (Půža, Půhoný), 35. Půhoný (Dušek), 50. Mlynář (P. Štěpánek, Wasserbauer), 60. Půhoný – 9. Maliník, 42. D. Handl (Kořenek, Vosátko). Rozhodčí: Grygera – Tichý, Voznička. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Vít) – Půža, Koudelka, Pleva (C), Machač, A. Svoboda, Kukla, Jaroslav Ludvík – Půhoný (A), Gregar, Dušek – Mlynář, Wasserbauer (A), P. Štěpánek – Pytlík, Čermák, Köver – Chlubna, Jícha, Štola.

HK Nový Jičín: Žurek (Dolíška) – J. Holáň, Havlík, Kania, D. Holáň, Hruška (A), Stratil, Vosátko – Kořenek, Hudeček, Berka – Flok, Gebauer (C), Kalač – D. Handl, Capil, Šotkovský – Maliník (A), Škarka (A).

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín) „Do utkání jsme dnes vstoupili velmi dobře. Měli jsme dobrý pohyb a tušili jsme, co můžeme od soupeře čekat. Myslím si, že první třetina pro nás vyzněla dobře a vedli jsme 1:0. Vstup do druhé periody však nebyl úplně ideální. Těžce se mi kouše to oslabení, ve kterém jsme dostali branku, protože bych neřekl, že se jednalo o faul. Bohužel se stalo a soupeř se dotáhl na 1:1. Soupeř byl ve druhé třetině lepším týmem a odskočil na 3:1, což bylo zásadní. Ve třetí třetině jsme se ještě dotáhli na 2:3 a měli jsme několik brankových příležitostí. Bohužel jsme si nepohlídali hráče a soupeř odskočil na 4:2. V závěru jsme ještě zkoušeli power-play, ale už se nám to nepodařilo dotáhnout.“

Komentář k zápasu

První větší gólovou šanci si vytvořil Roman Maliník, který se ve čtvrté minutě prokličkoval až před Sejpala, jenže bekhendem domácího brankáře nepřekonal. Na konci deváté minuty se však novojičínský střelec dočkal branky. Roman Maliník si při rozehrávce Plamenů našel odražený kotouč a pohotovou střelou pod horní tyč poslal Ďábly do vedení.

Žďárští poté měli více ze hry a hrálo se převážně před Žurkem. Největší příležitost si vytvořil Půhoný, jenž se po povedené obhazovačce dostal až před Žurka, ale novojičínský brankář dokázal zasáhnout svými betony. Domácí hráli v závěru první části početní převahu, ale Ďáblové oslabení ustáli a do šaten šli s jednobrankovým vedením.

Druhá třetina byla v jasné režii Plamenů. Ve 25. minutě srovnal v přesilové hře Dominik Dušek, kterého našel křižnou přihrávkou Půhoný. Ve 27. minutě již domácí hráči slavili druhou branku, jenže Žurek předvedl ukázkový semafor a zasáhl svou lapačkou. Žďárští však na vedoucí branku nečekali příliš dlouho. Povedenou kombinace Plamenů zakončil za levý Žůrkův beton Lukáš Jícha.

Následně měl možnost srovnat Roman Maliník, ale při souboji tváři v tvář Sejpalovi poslal puk nad břevno. Poté se potvrdilo známé pravidlo nedáš, dostaneš. Novojičínští si nepohlídali Jiřího Půhoného, jenž obkroužil útočné pásmo a následně zamířil přesně k bližší tyči. Plameny tak před třetí částí vedly 3:1.

Ďáblové vstoupili do třetí třetiny v přesilové hře, která přinesla snížení na 3:2. Matěj Kořenek našel mezi kruhy volného Dana Handla, jenž střelou nad lapačku zařídil kontaktní branku. Stejný hráč měl na hokejce také srovnání, ale ze slibné pozice neposlal puk mezi tři tyče.

V 50. minutě však Žďár opět odskočil o dvě branky. Na konci vydařené kombinace byl Tomáš Mlynář, jenž překonal přesouvajícího se Žurka a uklidnil Plameny čtvrtou brankou. Novojičínští v závěru riskoval při hře bez brankáře. Ďáblové si vytvořili několik zajímavých příležitostí, jenže 45 vteřin před sirénou upravil skóre na konečných 5:2 Jiří Půhoný.