Bořek Kopecký

Novojičínští ve Škoda Aréně vyjeli do svého třetího přípravného utkání. Začátek zápasu se vyvíjel velmi přívětivě, když skóre otevřel přesným bekhendem Zdenko Hudeček. To však bylo z novojičínské strany vše. Drakům se podařilo rychle vyrovnat a o svém vítězství následně rozhodli ve druhé třetině, kdy vsítili tři góly. Novojičínští tak ukončili sérii venkovních utkání porážkou 1:5. O reparát se pokusí v domácí premiéře, kdy budou v pátek hostit Kopřivnici.

3. kolo, 2. liga, út 27.8.2024

Draci Pars Šumperk
HK Nový Jičín

5:1

Branky a nahrávky: 7. Polách (Minařík), 26. Drtil (Skuhrovec, Rutar), 36. Skuhrovec (Novotný, Dudycha), 37. Ostřanský (Polách), 45. Rutar (Pospíšil) – 6. Hudeček (Havlík). Rozhodčí: Cik – Lainka, Hozman. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 474. Střely: 36:21. Průběh utkání 0:1, 5:1.

Draci Pars Šumperk: Irgl (Ryšavý) – Drtil (A), Rutar (C), Novotný (A), Dudycha, Panáček, Minařík, Křivohlávek – Jaroš, Šišolák, Pospíšil, Jenčovský, Skuhravec, Picka, Polách, Handl, Scheuter, Ostřanský, Budina.

HK Nový Jičín: Hořejší (Klimek) – Báchor, Havlík, Mička, Hruška, Holáň – Dang, Štědrý, Urban, Handl, Kalač, Hudeček, Capil, Šotkovský, Berka.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín) „Dnes se nám utkání příliš nepovedlo. V první třetině jsme ještě stíhali bruslařsky a dařilo se nám krýt hráče. V podstatě z jediné šance jsme dali branku, ale hned záhy jsme nechali soupeře po naší chybě srovnat. Ve druhé třetině jsme již nestíhali a špatně jsme obsazovali hráče. Soupeř neproměnil několik šancí, ale dva góly jsme si paradoxně dali po chybách sami. Tam se utkání zlomilo a soupeř již dohrával v pohodě. Snažili jsme se ještě bojovat, ale pohoda byla na straně domácích, kteří si to utkání do konce užili.“

Komentář k zápasu

Úvod utkání určitě nenudil. Oba celky vstoupily do zápasu s útočným stylem hry, což vedlo k mnoha šancím. První z nich proměnili v šesté minutě Ďáblové. Tomáš Havlík našel křižnou přihrávkou Zdenka Hudečka, který si kotouč přehodil na bekhend a poslal jej za Irglova záda. Draci však našli rychlou odpověď. Po 41 vteřinách hry se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho, které zakončil střelou do poloodkryté branky Adam Polách.

Ďáblům měl možnost vrátit vedení opět Zdenko Hudeček, ale zblízka Irgla nepřekonal a druhý gól v utkání tak nepřidal. Více ze hry měl následně Šumperk, ale i přes několik závarů před novojičínskou brankou již puk za brankovou čáru nedostal. Do šaten se tak odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1. Svěřenci Petra Macháčka hráli na začátku druhé části početní převahu, ale byli to Draci, kteří s koncem Poláchova trestu udeřili. Po objetí brány našel Skuhravec mezi kruhy volného Tomáše Drtila, jenž pohotovým zakončením poslal domácí do vedení.

Na další gól se čekalo do 36. minuty. Nevydařené střídání Ďáblů potrestal David Skuhravec, jenž se dostal do samostatného úniku a překonal Hořejšího povedenou kličkou. Domácí příznivci ještě slavili třetí trefu, když Draci udeřili počtvrté. Odražený kotouč z rohu kluziště si našel hůl Milana Ostřanského, který pohotovým zakončením zvýšil vedení Šumperku na 4:1. Novojičínští tak po čtyřiceti minutách odcházeli do kabin s třígólovým mankem.

Ve 45. minutě přišlo definitivní rozhodnutí. Kotouče se zmocnil Ludvík Rutar, který obkroužil svatyni Ďáblů a přízemním zakončením obstaral Drakům pohodlný čtyřgólový náskok. Šumperští si následně tvořili další šance, ale novojičínská obrana další góly nepřipustila. K vidění bylo ještě několik menších potyček, ale ty již na výsledku 5:1 nic nezměnily. Ďáblové tak podobně jako v prvním přátelském zápase prohráli o čtyři góly. O nápravu se pokusí již v pátek, kdy se proti Kopřivnici poprvé představí na domácím ledě.