Bořek Kopecký

Svěřenci Petra Macháčka měli velmi dobrý vstup do utkání, za který byli odměněni vedoucí brankou. Ve druhé části se však hra vyrovnala a Kopřivnice po dvou brankách otočila stav utkání ve svůj prospěch. Cesta za srovnáním byla dokonána 63 vteřin před sirénou, kdy vyrovnal na 2:2 Robin Gebauer. O vítězi rozhodly samostatné nájezdy, při kterých našli Ďáblové dva úspěšné střelce, zatímco Klimek zlikvidoval hned čtyři nájezdy soupeře.

4. kolo, 2. liga, pá 30.8.2024

HK Nový Jičín
HC ISMM Kopřivnice

3:2 SN.

Branky a nahrávky: 11. Dang (Kalač, Maliník), 59. Gebauer (Kalač), rozh. náj. Kořenek – 21. Suchý (Petrek), 32. Pargáč (Hlaváč). Rozhodčí: Tvrdý, Rapák – Bartoň, Tabák. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 35:18. Průběh utkání 1:0, 1:2, 3:2.

HK Nový Jičín: Klimek (Hořejší) – Báchor, Vosátko, Havlík, Kania, Holáň J., Stratil – Urban, Flok, Kořenek – Gebauer, Maliník, Hudeček – Dang, Štědrý, Kalač – Capil, Šotkovský, Berka.

HC ISMM Kopřivnice: Bartošák (Kubáň) – Petrek, Kyanka, Mošnička, Zeman, Fojtík T., Hlaváč – Suchý, Mach J., Pargáč, Kubík, Gola, Velecký, Raška, Spurný, Pastor, Fojtík F., Siekierka, Jurek.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín) „Do utkání jsme vstoupili se čtyřmi útoky a zápas jsme již chtěli pojmout jako mistrák. Úvod se nám herně podařil, ale trápí nás koncovka. V první třetině jsme měli vést daleko větším rozdílem. Soupeř první třetinu přežil a ve druhé části se mu podařilo srovnat. My jsme se lehce zastavili a hra se srovnala. V prvním oslabení jsme pak inkasovali a Kopřivnice rázem vedla. Celé se to překopalo a museli jsme dotahovat. Vinou zranění jsme museli také změnit sestavu, ale důležité je, že jsme v závěru dokázali srovnat a v penaltách nakonec vyhráli. I v přípravě se výhra počítá, ale největší mezery vnímáme v zakončení. Máme strašně málo vstřelených branek, což budeme muset zlepšit.“

Komentář k zápasu

Ďáblové vstoupili do utkání velmi aktivně. Již v prvním střídání hledal Adam Flok volného Matěje Kořenka, který jen těsně na křižnou přihrávku nedosáhl. Záhy ujel kopřivnické obraně Robin Gebauer, ale své zakončení poslal nad břevno. V jedenácté minutě měl první branku na hokejce Roman Maliník, kterému však kotouč smolně přeskočil hůl. I přesto se však Novojičínští za chvíli radovali z úvodní trefy. Po chybě v rozehrávce se puku ujal Roman Maliník, jenž před brankou našel volného Davida Kalače. Jeho střelu ještě dokázal Bartošák vyrazit, ale odražený puk si našel Michal Dang, jenž otevřel gólový účet utkání.

Po první brance byly k vidění šance na obou stranách. Klimek nejdříve dokázal zneškodnit samostatný únik a z protiútoku měli možnost udeřit Ďáblové, ale slibná akce brankou neskončila. Novojičínští zahrozili také ve vlastním oslabení. Do dobré pozice se dostal David Kalač, jehož střela proletěla jen kousek vedle pravé tyče. Svěřenci Petra Macháčka tak po dvaceti minutách hry odcházeli do šaten s jednogólovým náskokem.

Kopřivnici se však ve druhé části podařilo srovnat hned z první akce. Po střele Petreka se kotouč odrazil před dojíždějícího Dominika Suchého, který přehodil ležícího Klimka a srovnal na 1:1. Následně se hra otevřela a hrálo se nahoru dolů. Oba celky si vytvořily šance, ale v každém souboji kralovali brankáři. To se změnilo ve 32. minutě. Hosté hráli přesilovou hru, při které vypálil od modré čáry Hlaváč, jehož pokus šikovně tečoval mimo Klimkův dosah Jiří Pargáč. Kopřivnici se tak ve druhé třetině podařilo otočit stav utkání a Ďáblové tak před poslední dvacetiminutovkou prohrávali 1:2.

Blízko ke srovnání byl ve 48. minutě Viktor Berka, ale po jeho skrytém nahození od modré čáry pomohla Bartošákovi branková konstrukce. O šest minut později se šikovným obratem dostal před branku Robin Gebauer, jenže Bartošák jeho pokus vytlačil nad břevno. V 59. minutě měl na hokejce rozhodnutí Spurný, ale z mezikruží na Klimka nevyzrál a z protiútoku udeřili Ďáblové. Po střele Davida Kalače si našel odražený kotouč Robin Gebauer, který 63 vteřin před třetí sirénou srovnal na 2:2.

Oba celky se rozhodly, že o vítězi utkání rozhodnou nájezdy. Kopřivnice se v první sérii ujala vedení, ale Novojičínští následně srovnali zásluhou Adama Floka, jenž našel mezírku mezi Bartošákovými betony. O vítězi pak rozhodl v páté sérii Matěj Kořenek, který si rozhýbal Bartošáka a povedenou forhendovou kličkou poslal kotouč za brankovou čáru. Novojičínští tak porazili Kopřivnici také ve druhém přípravném utkání, tentokrát 3:2 po samostatných nájezdech.