Bořek Kopecký

Poslední generálka před ligou dospěla k velmi překvapivému výsledku. Bobři měli lepší vstup do utkání, jenže Ďáblům se ve druhé části podařilo během jedné minuty stav zápasu otočit. Valaši však dokázali rychle srovnat a osm minut před koncem využili početní převahu, díky které vedli 3:2. Novojičínským se však podařilo srovnat po velmi kuriózní brance. Ďáblové to zkoušeli v šesti, když se Ševců snažil přes celé kluziště trefit odkrytou novojičínskou branku. Svým pokusem však trefil napadajícího Davida Stratila, jenže pět vteřin před sirénou srovnal na 3:3. Následovaly samostatné nájezdy, které však o vítězi nakonec nerozhodly.

7. kolo, 2. liga, st 11.9.2024

HC Bobři Valašské Meziříčí
HK Nový Jičín

3:3 SN.

Branky a nahrávky: 1. Dluhoš, 31. Turek (Koláček), 53. Turek (Goiš) – 29. Flok, 29. Šotkovský (Vosátko), 60. Stratil. Vyloučení:2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 28:25. Průběh utkání 1:0, 1:2, 3:2, 3:3.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců, Slovák – Holiš, Dluhoš, Kočí, Hamřík, Sviták, Baroš, Fojtík – Goiš, Vávra, Půček, Vaňo, Turek, Koláček, Kozubík, Vavřík, Stodůlka, Heinrich, Martiník, Stodůlka D.

HK Nový Jičín: Klimek (Žůrek) – Kania, Stratil – Maliník, Flok, Gebauer – Vosátko, Havlík – Matiaško, Štědrý, Pawliczek – Holáň, Hruška – Berka, Šotkovský, Capil – Holáň D. – Kořenek, Škarka, Hudeček – Kalač.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín) „Vstup do utkání se nám vůbec nepovedl. Již v úvodu jsme chybovali a soupeř se dostal do vedení. První třetina nám jednoduše nesedla a počet střel na naší bránu byl vysoký. Díky gólmanovi jsme však zůstali na kontakt o jednu branku. Ve druhé části jsme skvěle zareagovali a stav zápasu otočili, ale vzápětí jsme si nechali dát gól na 2:2. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že zápas chceme vyhrát, ale v oslabení jsme inkasovali. Bylo však dobře, že jsme to nevzdali a při power-play se nám po chybě brankáře podařilo srovnat. Se druhou a třetí třetinou jsme spokojeni, ale úvod nám vůbec nevyšel. Musíme si z toho vzít ponaučení, abychom v mistrovských utkáních byli schopni reagovat.“

Komentář k zápasu

Ďáblové vůbec nezachytili úvod utkání, čehož Bobři dokázali rychle využít. Po šestnácti vteřinách hry vypálil od modré čáry Jan Dluhoš, jehož skrytý přízemní pokus doputoval až do novojičínské branky. Valaši pokračovali v aktivitě a tvořili si další šance, ale Ďábly držel pečlivý Klimek.

Svěřenci Petra Macháčka si vytvořili první větší gólovou šancí při vlastním oslabení, kdy po dobré práci Zdenka Hudečka čelil Ševců nepříjemné střele zblízka. Novojičínští se následně dostali do utkání a vyrovnali hru. Domácí obranou prošel Dominik Pawliczek, jenže s brankářem Bobrů si již následně neporadil. Po první dvacetiminutovce tak Valaši vedli díky brance z úvodu zápasu 1:0.

Vstup do druhé části měli opět lepší domácí, ale otěže utkání následně převzali Ďáblové. V úvodu 29. minuty ujel obraně Bobrů Adam Flok, jenž překonal Ševců vydařenou bekhendovou kličkou a srovnal na 1:1. Domácí ještě vstřebávali první branku, když Ďáblové udeřili podruhé. Po šikovném obratu na modré čáře se uvolnil David Vosátko, jehož bekhendové nahození usměrnil za záda Ševců šikovnou tečí Ondřej Šotkovský.

Svěřenci Petra Macháčka se však ve vedení neohřáli příliš dlouho. Po dvou minutách hry našel Koláček rozjetého Adama Turka, jenž překonal přesouvajícího se Klimka a opět bylo srovnáno. Oba celky se ve druhé části dostaly do dalších šancí, jenže skóre se již neměnilo a po čtyřiceti minutách panoval stav utkání 2:2.

Ve třetí části se Valaši vrátili do vedení. V 53. minutě napřáhl na levém kruhu Adam Turek, jenž rozvlnil síť v novojičínské brance a Valmez tak necelých osm minut před koncem vedl 3:2. Novojičínští se v závěru utkání snažili o vyrovnání, ale nedařilo se jim vytvořit tlak, při kterém by mohli sáhnout k risku bez brankáře.

To se povedlo až v poslední minutě, jenže odpískaný ofsajd dvanáct vteřin před sirénou nasvědčoval k tomu, že Bobři jednogólovým náskok udrží. Po vyhraném vhazování však nahodil puk na domácí branku Jakub Kania. Ševců kotouč zachytil a mířil na odkrytou branku Ďáblů, jenže trefil napadajícího Davida Stratila, který šest vteřin před koncem třetí části potrestal chybu domácího brankáře a srovnal na 3:3.

Následovaly samostatné nájezdy, ale na obou stranách kralovali brankáři, kteří pokryli všech pět pokusů soupeře. Na závěr přípravy se tak oba celky smířily s netradičním remízovým výsledkem 3:3.